Apps

Apps zijn momenteel helemaal hot, en de reden daarvoor is natuurlijk dat tegenwoordig bijna iedereen in het bezit is van een mobiele telefoon. Door de booming start van het digitale tijdperk is het mobieltje niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Dat komt omdat deze niet alleen meer gebruikt wordt om te bellen, maar ook voor andere zaken. Zo zijn er apps die de papieren festival tickets overbodig maken, want tegenwoordig kom je gewoon met je telefoon het festival of concert binnen. Tevens kun je betalen met je telefoon. Kortom: de telefoon is een absoluut veelzijdig apparaat, mede dankzij de vele apps die worden ontwikkeld.

Wat is een app eigenlijk?

Een mobiele applicatie, ook wel app genoemd, is een software programmaatje dat speciaal gemaakt is voor mobiele telefoons, tablets en andere elektronische handapparaten. Door een app op een dergelijk apparaat te installeren voeg je eigenlijk meer functionaliteit toe zonder dat je hier iets voor hoeft te kopen. Een mobiel apparaat wordt standaard geleverd met diverse apps, en het is aan jou om hier de nodige gewenste apps aan toe te voegen. Er zijn zowel gratis apps als betaalde apps, dus het is helemaal aan jou hoeveel geld je wilt uitgeven aan je telefoon of tablet.

Drie soorten apps

Er zijn drie soorten apps die we kunnen onderscheiden. Zo is er de web-app. Dit is een mobiele versie van een bepaalde website, waar dan alleen de nodige onderdelen worden getoond. Alle nutteloze informatie of beeldvullende zaken worden weggelaten. Een native app is een app die wordt geïnstalleerd op de telefoon. App-makers creëren een app voor élk besturingssysteem. Aangezien dit erg hoge kosten met zich meebrengt, is het logisch dat er daarom de meeste apps worden geschreven voor Apple en Android. Tenslotte is er de Hybride app. Dit is in principe een native app, maar dan wordt een gedeelte van de inhoud verzorgd door een website.

Zoek met deze tool de leukste apps voor IPhone en IPad