Flash games

Flash games

Tegenwoordig worden bijna alle games in flash gemaakt. De reden hiervoor is dat Flash een goed toegankelijk programma waar schitterende spelletjes mee gemaakt kunnen worden. Het is de unieke combinatie van design vrijheid en interactie is flash dus zeer geschikt voor games. Niet alleen ontspanningsgames, maar ook spelletjes die voor onderwijs doeleinden worden gebruikt. Verder zijn flash spelletjes geschikt als interactieve voorlichting op bijvoorbeeld websites.

Tetris Flash

Een spelletje dat zich goed leent om in Flash te maken is Tetris. We kennen deze game allemaal wel van de oude spelcomputertjes die je tijdens lange autoritten mocht spelen op de achterbank. Het is de bedoeling om de blokjes zodanig te plaatsen zodat je horizontale rijtjes creëert met de blokjes. Zodra dit gebeurt, dan verdwijnt de rij. Zo kun je een lange tijd doorgaan met het plaatsen van blokjes en telkens veel punten halen. Zodra je blokjesveld zo groot is geworden dat er geen plaats meer is om een nieuw blokje het veld in te sturen, is het spel ten einde.

Bowling Flash

Hou jij van een potje bowlen op zijn tijd? Dat kan natuurlijk in real life, op een heuse bowlingbaan. Maar het is ook mogelijk om online je skills te verbeteren. Flash bowling is een bowling spelletjes dat in Flash is gemaakt. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk kegels om te gooien in twee worpen. Allereerst leg je de bal neer op de juiste plaats. Vervolgens bepaal je de richting en dan beweegt de bal vanzelf richting de kegels. Wanneer je alle kegels in één keer omgooit, heb je een strike. Wanneer je alle kegels in twee beurten omgooit, dan heb je een spare. De punten worden automatisch geteld, dus je hoeft niet lastig te doen met tellen en scores. Een leuk spelletje om je bowlingskills mee te verbeteren.

Terug naar overzicht