Huawei is een Chinees bedrijf dat zich in principe specialiseert in netwerkapparatuur. Door hun jarenlange technische ervaring en het reeds verdiende geld van hun vorige uitgebrachte apparatuur hebben ze een grote kans om het te gaan maken in de telefoonmarkt. En dat is dan ook exact wat ze willen gaan doen. Naar verluid wil Huawei the next Samsung worden, en het schijnt dat ze daar best wel eens in zouden kunnen slagen.

Concurrentie voor Samsung?

Doordat Huawei in staat is om snel grote aantallen top telefoons te produceren, zou dit op termijn best wel eens een concurrent van Samsung kunnen worden. Dat zou leuk zijn, want momenteel beheerst Samsung de Android markt en het zou fijn zijn als daar wat meer concurrentie zou komen. Huawei's eerste pareltje heet de Huawei Ascend p6. Deze ultra dunne telefoon heeft een zeer strak en slank design, zoals het een telefoon van nu betaamt. Zou deze telefoon de doorbraak zijn van Huawei?

De Huawei Ascend P6 smartphone

Het paradepaardje van Huawei is voorzien van een groot scherm van maar liefst 11,9cm doorsnee. De kwaliteit is erg goed en helder. De smartphone bevat twee camera's: eentje aan de voorzijde (5megapixel) waarmee je goede selfies kunt maken en tevens kunt videobellen, en eentje aan de achterkant (8megapixel) met autofocus en een macro functie. De telefoon beschikt over een fm radio, wat vrij uniek is voor een smartphone. Het geluid is echter wel verschrikkelijk. De speakers zitten op een zeer onpraktische plaats waardoor een telefoon die op tafel ligt helemaal dramatisch geluid voortbrengt. Al met al is dit een prima telefoon, maar hij haalt het niet bij Apple en Samsung. Vooral wanneer je de prijs bekijkt is het geen ultieme topper. Voor dat geld haal je ook een ouder model van een echte topper zoals de Samsung of iPhone.

Terug naar nieuwsoverzicht
Oude telefoon games Games De bekendste klassieke telefoongames zijn waarschijnlijk spelletjes die praktisch iedereen wel ooit gespeeld heeft. Dat was in de tijd dat de telefoons nog 'koelkasten' waren en dat men van een kleurensc... Lees meer
True ringtones Ringtones Een deuntje op je telefoon is absoluut noodzakelijk. Het is namelijk erg handig om te horen wanneer je gebeld wordt. Zodra dit het geval is, zal dit deuntje gaan spelen en dan kun je opnemen. Zodra je opneemt, stopt het ... Lees meer