Zelf een ringtone maken

Zelf ringtones maken was vroeger een stukje eenvoudiger dan tegenwoordig. Dat komt omdat de ringtones zich, net als de telefoons zijn blijven ontwikkelen. Vroeger had je alleen maar monotone noten die je achter elkaar kon plaatsen, zodat er een soort van melodietje ontstond. Je kon dan ook eenvoudig zelf een ringtone maken door de toetsen van je telefoon als instrument te gebruiken. Het resultaat was een simpel maar uniek muziekje wat je vervolgens kon gebruiken als ringtone.

Zelf ringtones maken

Met de opkomst van smartphones zijn de ringtones ook weer in een nieuw daglicht geplaatst. Aangezien men nu gebruik maakt van hele muziekstukken van bekende artiesten als Britney Spears en Marco Borsato, is het dus moeilijk om helemaal zelf een mooie ringtone te maken. Je zou immers concurreren met de zojuist genoemde topartiesten. Toch is het ook mogelijk om een beetje je eigen creativiteit in je ringtone te leggen. Zo kun je een willekeurig liedje waar nog geen telefoondeuntje van is gemaakt, ombouwen tot een trendy beltoon. Daarvoor heb je wat computersoftware nodig, of eventueel een app die je op je telefoon kunt installeren.

Beltoon app

Voor de iPhone zijn er diverse apps te koop die je op een gemakkelijke manier zelf een ringtone laten maken. 'The Ringtone App' is daar een goed voorbeeld van. Je kunt eenvoudig een liedje uit je muziek bibliotheek kiezen en deze aanpassen middels simpele handelingen. Door een fragmentje uit het liedje te kiezen, maak je in no-time je eigen ringtone. Ook voor Android zijn diverse ringtone apps verkrijgbaar. Een ringtone maken is dus toch niet heel erg moeilijk, zelfs wanneer je bedenkt dat de deuntjes veel geavanceerder zijn dan in het begin van het mobiele tijdperk.

Terug naar nieuwsoverzicht
True ringtones Ringtones Een deuntje op je telefoon is absoluut noodzakelijk. Het is namelijk erg handig om te horen wanneer je gebeld wordt. Zodra dit het geval is, zal dit deuntje gaan spelen en dan kun je opnemen. Zodra je opneemt, stopt het ... Lees meer
Flash games Games Tegenwoordig worden bijna alle games in flash gemaakt. De reden hiervoor is dat Flash een goed toegankelijk programma waar schitterende spelletjes mee gemaakt kunnen worden. Het is de unieke combinatie van design vrijheid e... Lees meer